Medlems Förvaring

Från Stockholm Makerspace Wiki
(Omdirigerad från Förvaring)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Här är information om hur det fungerar för medlemars förvaring i lokalen. Det är viktigt att du markerar labblådan med ditt namn och medlemsnummer. Allting som förvaras utanför labblåda behöver markeras med namn, medlemmsnummer och datum. Du kan skriva ut ut etiketter för labblådan och temporär lagring vid Memberbooth.

Projekt som inte är uppmärkta, står i vägen eller står kvar en längre tid kommer obönhörligen att kastas.

Labblåda

Alla medlemmar med aktivt labbmedlemskap får ställa en så kallad "labblåda" i hyllorna i korridoren. Det är inte tillåtet att ha mer än en låda på höjden på översta hyllan i korridoren. Inget material får lagras ovanpå lådor på översta hyllan.

Det är en plastlåda av modell SmartStore Classic 31 eller SmartStore Home 31. Du köper den själv och de säljs på bland annat Clas Ohlson och Jysk. Observera att det är just dessa modeller som gäller. Det är mycket enklare att packa effektivt om allas lådor har samma storlek. Märk labblådan med ditt namn och medlemsnummer.

Om du vill kan du också komplettera etiketten ifrån Memberbooth med en egen skylt med mer info om dig själv, se tex Labblåda skylt / Lab box label.

Om du avser att ta en paus och inte vara aktiv labbmedlem under mer än en månads tid så skall du plocka hem din labblåda. Om du låter den stå kvar mer än 45 dagar efter det att ditt labbmedlemskap förfallit så tillfaller lådan och dess innehåll föreningen.

Temporär lagring och större projekt

För projekt som inte får plats i din labblåda så kan det gå att temporärt ställa där det får plats i lokalen, men tänk på att vi inte har några större utrymmen som inte används. Om ditt projekt inte ryms i din labblåda, men går att ställa i respektive rum på ett sätt som gör att det inte står i vägen, är väl uppmärkta med namn, medlemsnummer och mobilnummer och det endast gäller under en kortare tid (en eller ett par dagar) så går det bra om det finns plats. Du får inte blockera maskiner och bör undvika att blockera arbetsytor med ditt projekt när du inte är på spacet.

Du kan skriva ut ut etiketter för temporär lagring vid Memberbooth.

Batterier och kemikalier

Det är inte tillåtet att förvara lithium batterier för radiostyrt i lokalen pga brandrisken. Kemikalier ska förvaras i kemskåpen som finns utanför blästerrummet.