Prusa SL1S SPEED

Från Stockholm Makerspace Wiki
Kräver genomförd introduktionskurs innan användning
Snabbfakta Maskin Prusa SL1S SPEED
Modell: Prusa SL1S SPEED
Bokningsbar: Ja
Kostnad att använda: 20 sek/10ml resin
Info 1: DLP SLA 3D-printer
Arbetsyta: 127 × 80 × 150mm
Upplösning: ~ 47µm


Bokning

För att minska risken att man kommer till spacet och SLA-skrivaren är upptagen har vi skapat en kalender där man kan boka skrivaren: https://boka.se/sla så försök komma ihåg att boka skrivaren då du använder den. Om någon inte har plockat ned sin modell ännu tvätta och härda den gärna.

Tillåtna material

Observera att endast resin som är inköpt av Stockholm Makerspace skall användas i maskinen. Detta då det kan uppstå problem om resin blandas. Priset kan tyckas dyrt om man jämför med andra resin på marknaden men dels så använder makerspace kvalitativa resin som ger god hållfasthet och upplösning. Dessutom så ingår förbrukningsartiklar så som handskar, Lösnignsmedel samt reservdelar till skrivaren (FEP, LCD och andra servicedelar). Detta innebär också att även om du är kunnig nog för att använda ditt eget resin och noga rengör skrivaren före och efter för att användandet (vilket du som sagt var inte skall göra då det drastiskt ökar risken för spill, föroreningar och krångel) så måste du ändå betala.

Betalning

Samla gärna ihop din användning till 20-30 ml för att minska effekten av kortavgifter betala sedan i webbshopen https://medlem.makerspace.se/shop/#category13

https://medlem.makerspace.se/shop/

Länkar

Mjukvara

PrusaSlicer

PrusaSlicer-config med skrivare I PrusaSlicer: Tryck [File -> Import -> Import Config Bundle] och välj filen.

Information

Handhavande

Inga ytor utom inuti hartskaret och tvättbaljorna ska ha harts på sig, trots detta bör man oftast använda handskar när man arbetar inuti skåpet och ALLTID använda handskar när man hanterar icke färdiga utskrifter. Använda ytor bör torkas av med IPA (utom FEP-filmen i karet)

ToDo

[ ] Fixa den här wikisidans latund och mer info
[ ] Polera aluminiumplåten så att den blir lättare att torka


Galleri