Öppna huvudmenyn

Medlemsförvaring

(Omdirigerad från Medlems Förvaring)

Här är information om hur det fungerar för medlemars förvaring i lokalen. Det är viktigt att du markerar labblådan med ditt namn och medlemsnummer. Allting som förvaras utanför labblåda behöver markeras med namn, medlemmsnummer och datum. Du kan skriva ut ut etiketter för labblådan och temporär lagring vid Memberbooth.

Projekt som inte är uppmärkta, står i vägen eller står kvar en längre tid kommer obönhörligen att kastas.

Labblåda

Alla medlemmar med aktivt labbmedlemskap får ställa en så kallad "labblåda" i hyllorna i korridoren. Det är inte tillåtet att ha mer än en låda på höjden på översta hyllan i korridoren. Inget material får lagras ovanpå lådor på översta hyllan.

Det är en plastlåda av modell SmartStore Classic 31 eller SmartStore Home 31. Du köper den själv och de säljs på bland annat Clas Ohlson och Jysk. Observera att det är just dessa modeller som gäller. Det är mycket enklare att packa effektivt om allas lådor har samma storlek. Märk labblådan med ditt namn och medlemsnummer.

Om du vill kan du också komplettera etiketten ifrån Memberbooth med en egen skylt med mer info om dig själv, se tex Labblåda skylt / Lab box label.

Om du avser att ta en paus och inte vara aktiv labbmedlem under mer än en månads tid så skall du plocka hem din labblåda. Om du låter den stå kvar mer än 45 dagar efter det att ditt labbmedlemskap förfallit så tillfaller lådan och dess innehåll föreningen.

Temporär lagring och större projekt

Vill du förvara ett projekt som inte får plats i din labblåda, se då till att;

  • Lägga det i en påse, tejpa ihop eller på annat sätt se till att alla lösa delar sitter ihop.
  • Märka upp påsen/paketet med en etikett för tillfällig projektförvaring utskriven i “memberbooth” i korridoren.
  • Placera projektet i en hylla avsedd för förvaring av medlemmars lådor/projekt. Dessa är märkta “Medlemsförvaring”.

I undantagsfall går det ofta bra att under en kortare tid (enstaka dagar eller liknande) ställa större projekt i respektive rum, förutsatt att det går att förvara det så att det inte står i vägen för andra medlemmar som vill använda verkstäderna. Observera att projektet fortfarande behöver märkas upp och packas ihop enl. ovan.

  • Inte förvara projektet längre än 3 månader

Du kan skriva ut etiketter för medlemsförvaring vid Memberbooth.

 
Bra och dåligt exempel på tillfällig projektförvaring


Batterier och kemikalier

Det är inte tillåtet att förvara litiumbatterier i lokalen. Kemikalier ska förvaras i kemskåpen som finns utanför blästerrummet.