Slack

Från Stockholm Makerspace Wiki
Version från den 5 september 2023 kl. 09.31 av Emaus (diskussion | bidrag)

Slack (Searchable Log of All Conversation and Knowledge) är ett chat/samarbetsverktyg.

Makerspace har en Slack där det finns kanaler för chat och diskussion om olika rum och andra ämnen. En kanal kan jämföras med ett chatrum/forum där inlägg kan skrivas och andra kan svara i form av en kommentarstråd. Det finns även möjlighet till direktmeddelanden mellan enskilda personer eller om man vill skapa en gruppchatt.

Slack används av många medlemmar i föreningen till att ställa frågor och diskutera både egna projekt, föreningens varande och utveckling, event och mycket mer.

https://stockholmmakerspace.slack.com/

Registrering

För att gå med kan man gå till följande länk. https://launchpass.com/stockholmmakerspace. När man fyllt i formuläret får man ett email för att fortsätta registreringen.

OBS: Om man inte kommer till en bekräftelsesida efter att man har fyllt i formuläret så kan det bero på att man använder en adblocker. Prova då att stänga av den tillfälligt. En annan möjlig felkälla, om du är en medlem sedan tidigare, är att du redan har ett konto registrerat med samma e-postadress som du har glömt bort. Då kommer kontot inte att kunna skapas genom Launchpass. Prova i sådant fall att begära ett nytt lösenord från Slack.

Kom igång

För att se andra kanaler än de som man läggs till automatiskt i måste man klicka på "CHANNELS", sen den kanal man vill gå med i och slutligen "Join Channel".

Det finns t.ex. kanaler specifika för rum (#trärummet, #elektronikrummet, ...), men även maskiner (#3d-skanner, #laserskärare, ...), intresseområden (#events, #projekt, ...), funktioner, o.s.v.

Exempelbild från slack sep 2023
Exempelbild slack, olika kanaler 2023 september