Styrelsen 2021

Från Stockholm Makerspace Wiki
Version från den 15 april 2022 kl. 17.33 av Philon- (diskussion | bidrag) (Kategori:Styrelsen)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ordförande - Christoffer Jonsson

Tidigare ledamot i föreningen. Medlem i föreningen  sen 2014. Gillar Wiki:n mycket. Hållit några workshops, deltagit i många. Mål i styrelsen är att förbättra information och öppenhet, göra det lite bättre för eldsjälarna och förbättra kulturen i föreningen

Ansvarsområden

Kontakt

Vice ordförande - Jeremy Gallant

Fd scen/ljustekniker som studerar till civilingenjör på KTH. Gillar att fixa med lokalerna och hänga med andra medlemmar. Jag vill arbeta för att stärka gemenskapen bland medlemmarna i föreningen och att stärka kommunikationen om vilka vi är och hur du som medlem kan delta i och bidra till föreningen.Ansvarsområden

Kontakt

Sekreterare - Erasmus C

Medlem sedan 2017 år som gått de flesta kurser som erbjudits på spacet under den tiden. Jag tycker att Stockholm Makerspace är möjligheternas förening och därför vill jag att alla ska känna sig välkomna. Som sekreterare hjälper jag till med smått och gott kring styrelsemötena, men vill också passa på att göra Spacet till en mer öppen och effektiv förening som inte bara styrs från styrelsen.

Ansvarsområden

 • Dokumentera styrelsemöten med minnesanteckningar och beslut
 • Följa upp på beslut från tidigare styrelsemöten
 • Hitta förbättringsåtgärder
 • Stötta kassör

Kontakt

Kassör - Aron Granberg

Jag har varit med i makerspace i ca 3 år nu. Vissa har nog sett mig här pysslandes med diverse choklad- relaterade projekt. Jag har även varit del av teamet som har byggt den nya webbshoppen och andra IT-saker.

Erik Cederberg
Ledamot - Erik Cederberg

Medgrundare till Stockholm Makerspace och tidigare ordförande (verksamhetsåren 2015, 2016 & 2017). Numera Styrelseledamot med Inköpsansvar. Mitt stora projekt har sedan 2012 varit att driva Stockholm Makerspace, och endast i undantagsfall har jag haft tid att faktiskt syssla med något eget projekt i lokalen.

Jag brinner för att utveckla Stockholm Makerspaces möjligheter till skapande. Detta både genom att utveckla vår maskinpark och se till att den uppfyller våra medlemmars behov, och genom inspiration och utbildning av våra medlemmar så att dom kan utnyttja maskinparkens potential.

Under 2020 ser jag fram emot att skapa en ny vision för föreningen, där vi säkerställer att denna utveckling och kontinuerliga förbättring blir ett bestående inslag i föreningens fortlevnad.

Ansvarsområden

 • Inköp av maskiner och reservdelar
 • Inköp av material & verktyg till försäljning
 • Inköp av förbrukningsmaterial
 • Stödja och rekrytera workshopledare
 • Administrera kurser & workshops
 • Organisera Städdagar & Labbmedlemsmöten
 • Moderera våra Sociala Medier
 • Hålla kontakt & nätverka med andra Makerspaces

Kontakt


Ledamot - Hannes Lilliefeldt

Hemmafixare på alla plan som fick slut plats för högljudda och smutsiga maskiner hemma. Medlem sedan 2020. Stockholm Makerspace erbjuder för mig, förutom möjligheter att använda maskiner som inte går att ha i en lägenhet inne i stan, även fantastiska möjligheter att dela kunskaper och erfarenheter med andra.

Ansvar

 • IT översikt och struktur
 • Förenkla dokumentation, utbildningar och workshops
 • Trivselbyggande aktiviteter

Kontakt

Ledamot - Daniel Berglund

På spacet har jag mest använt lasern och metallverkstan. Mina hobby intressen jag jobbat med på spacet kretsar kring figurspel och moddning av datorchassin. Frågan inom föreningen jag är mest intresserad av är att hitta en ny bättre lokal.

Ansvar

Kontakt

Suppleant - Jonas Lundholm

Jag hängde mycket här på spacet, bl.a. ett sabbatsår från jobbet som jag tillbringade i elektronikhörnan. Tycker SMS är helt fantastiskt och unikt, det jag gillar mest att man kan lära sig så mycket av så många riktigt kunniga. Nu har jag varit kassör i 2 år och lämnar med varm hand över till Aron.

Ansvar

Kontakt

Suppleant - Calle Carlheim-Gyllensköld

Det bästa jag vet är att lära mig nya saker och lära ut det jag kan. Jag jobbar med det på Peltarion, där jag förklarar hur AI fungerar rent praktiskt. På spacet hänger jag främst kring laserskäraren, vinylskäraren och i syrummet. Jag SKA få den där jäkla stickmaskinen att fungera!

Jag har varit med på spacet sen starten och är laddad för en runda i styrelsen.

Ansvar

Kontakt


Suppleant - Jim Nelin

Till vardags jobbar jag som system-/och nätverkstekniker med en bakgrund som webbutvecklare.

Har tidigare suttit i styrelsen som ledamot under början av SMS historia. Jag gillar och välkomnar nya tekniker och tankesätt, älskar innovation och spenderar allt för mycket tid på Trending-delen av Github! :-)

Ansvar

Kontakt