Transferpress Transmatic TS 5PA


Snabbfakta Transferpress Transmatic TS 5PA
Användning: Fri användning
Modell: TS 5PA
Arbetsyta: 40 x 50 cm
Bokning: Först till kvarn
Kostnad: Fri
Loggning: Inget
Plats: Textilrummet

Generell Information

Används för tryck på textilier. Funkar som ett stort strykjärn som hettar upp och pressar ner enligt inställd temperatur, tryck och tid.

Material

Används med skuren vinyl.

Köp vinyl här:

Manual

TS 5PA Manual

Handhavande

Start

  1. Börja med att trycksätta maskinen med tryckluft. Detta görs genom att dra i den blå hylsan bakom regulatorn på maskinens vänstra sida.
  2. Starta maskinen genom att trycka på strömbrytaren på panelen på maskinens framsida.
  3. Efter uppstart så måste nödstoppen kvitteras genom att tryckas in för att värmen ska starta. Slutar nödstoppen att lysa har du gjort rätt.
  4. Nu är det bara att vänta på att maskinen blir varm(tar ca10-15 min).

Justering av temperatur och tid

För att justera temperaturen och tid håller man in knappen bredvid displayen för temperaturen respektive tiden och använder "+" och "-" för att justera.

En lämplig riktlinje för temperatur och tid är 160 grader celsius och 10-15 sekunder.

Justering av tryck

För att justera presstrycket så drar man ut och vrider på regulatorn på maskinens högra sida (på den rörliga delen) och tittar på tryckmätaren på maskinens front för att se inställt tryck, rör ej regulatorn på maskinens vänstra sida.

Presstryck är normalt sett 3-4 bar, för flocktransfer så ställer du ner den till 2 bar, då den annars inte blir lika tjock och sammetsliknande.

Pressa

Tryck på pedalen på golvet med det gula skydded. Pressen byter då sida och trycker ner. Den stannar nere i så många sekunder som den är inställd på och lyfter sedan upp. Tryck på nödstoppen för att få den att åka upp i förtid.

För att komma åt det du pressat, tryck på pedalen igen så att pressen flyttar på sig. Tryck på nödstoppen så den inte pressar på andra sidan, om du vill.

Stänga av

  1. Stäng av på strömbrytaren på maskinens panel så att displayerna slocknar
  2. Ta bort tryckluften genom att skjuta den blå hylsan bakom regulatorn på maskinens vänstra sida bakåt (viktigt), du vet att du har gjort rätt när tryckplattan sjunker ner och lägger sig på palletten.

Bra länkar

Logg

2016-02-04: Koppling inköpt, maskinen lagad och fungerar utmärkt!

2016-01-26: Första provkörning med lokalens tryckluft, det visade sig att en tryckluftskoppling hade spruckit i transport och en slang lossnade, Erik tar på sig att köpa en ny koppling och laga maskinen.

Ägareförhållande

Ägs av Erik C (#1005).

Reservdelar