Accessy

Från Stockholm Makerspace Wiki

Sedan hösten 2022 är vårt nyckelsystem utbytt till digitala nycklar i appen Accessy. Accessy är det passersystem vår hyresvärd A Working Lab använder och därför även det passersystem Stockholm Makerspace använder.

Installera appen

Hämta Android-appen eller iOS-appen. Om direktlänkarna inte fungerar, gå till Accessys hemsida och hitta länken där eller sök efter den i appstore/play store.

När du installerat appen, starta upp den och registrera ett konto där och sätt en PIN-kod. Se Accessys hjälpsida för mer information om du är tveksam.

Nu är du klar att få en inbjudan från Stockholm Makerspace så du kan få våra nycklar.

Koppla Accessy-kontot till Stockholm Makerspace

Ny medlem

Köp medlemskap och boka in dig på en medlemsintroduktion så får du dina digitala nycklar då. Du hittar kommande medlemsintroduktioner i Kalendariet. Se till att du registrerar ditt telefonnummer då det behövs för att koppla ihop din telefon med de digitala nycklarna. Om du glömde registrera telefonnummer kan du göra det i efterhand i vår webbshop/medlemssida

Jag har bara rfid nyckel-tagg

RFID-taggarna används inte längre, istället kan du:

 1. installera appen enligt ovan
 2. logga in i webbshopen
 3. gå till sidan Medlemsvy
 4. klicka på knappen för att skicka en inbjudan till Accessy i din telefon. Knappen bör vara längst ner på sidan.

Öppna dörrar

 1. Lås upp din telefon
 2. Håll den jättenära Accessy taggen som sitter sitter en bit ovanför dörrlåset på dörren. iPhone har sin mottagare i överkant på telefonen, medan Android-telefoner ofta har mottagaren mitt på baksidan av telefonen.

Vid problem

 • Inget händer när jag scannar Accessy taggen på dörren trots att jag försökte flera gånger.
  • Slå på NFC funktionen i din telefon
  • Starta Accessy appen och tryck på knappen längst ner i mitten med Accessy loggan.
 • Fungerar det fortfarande inte finns ett annat sätt att öppna om du trycker på knappen "mer" i Accessy appen. Vi rekommenderar att inte använda denna metod då det öppnar dörrar utan att man själv garanterat är på plats. Om en obehörig går in genom en dörr som en annan medlem öppnat är den som öppnade dörren ansvarig för det som sker. Det bryter i så fall mot regeln att släppa in obehöriga.

Felsökning

Vid problem med registrering av konto hos Accessy, installation av Accessy-appen, m.m., se Accessys supportsidor.

Resurser