Användare:Mathworks

Från Stockholm Makerspace Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

MathWorks logo.jpg

Här har vi samlat en hel del nyttiga länkar mm för dig som är intresserad av att använda MATLAB och Simulink tillsammans med Arduino, Raspberry Pi, eller Lego Mindstorms.


MATLAB, Simulink och ett flertal toolboxar är installerade på den PC som finns i lokalerna. Vill man använda MATLAB etc även hemma finns "MATLAB Home" som är en speciell licensmodell framtagen för hemanvändare.


För att komma igång med MATLAB och Simulink finns det flera nyttiga (och gratis) tutorials och exampel på vår hemsida under ”Academic Support”. Där finns också länkar till olika hårdvaruprojekt som kan hämta inspiration från.


Sedan finns det ett antal sidor som är specifikt inriktade på Raspberry Pi, Arduino, och Lego Mindstorms:

- Android Sensor Support from MATLAB

- Arduino Support from MATLAB

- Arduino Support from Simulink

- iPhone Sensor Support from MATLAB

- LEGO MINDSTORMS NXT Support from MATLAB

- LEGO MINDSTORMS NXT Support from Simulink

- Raspberry Pi Support from Simulink


Många användare lägger upp sina egenutvecklade modeller och kod på vår FileExchange där man kan tanka ner och använda det man tycker är intressant:

- Till Raspberry Pi

- Till Arduino

- Till Lego Mindstorms


MathWorks har också en egen portal för Maker-projekt som kallas MAKERZONE. Här finns en blogg och tips på vad andra makers har hittat på med MATLAB/Simulink tillsammans med Raspberry Pi, Ardiuno, och Lego Mindstorms.


Kontinuerligt gör vi ett stort antal webinarier som man kan delta i utan kostnad. Hela programmet finns här. Antingen kan man delta live eller så kan man titta på inspelningar från redan genomförda webinarier.

Om du har frågor om MATLAB och Simulink kan du alltid kontakta vår Tekniska Support. För att kunna registrera en fråga behöver du skapa ett MathWorks-konto. Det kostar ingenting men du behöver ha licensnumret till hands. Det hittar du genom att skriva ”ver” vid kommandoprompten i MATLAB.


Har du förslag på innehåll till kommande seminarier hos er så skicka gärna detta till denna adress.