Ändringar

Hoppa till navigering Hoppa till sök

Hej

708 byte lades till, 15 mars 2019 kl. 11.05
m
ingen redigeringssammanfattning
===Hej nya medlem! :D===
Tack för att du crowdfundar Stockholm Makerspace. Tillsammans hjälps vi åt att förbli en självständig och medlems-driven teknisk fristad för gemenskap och skapande. Allt i Stockholm Makerspace är byggt, köpt, dit-kört och renoverat av medlemmar som du och jag. Ingen får lön och vi får inga bidrag. Orsaken till att vi kan betala hyran är att vi är många som hjälps åt genom att betala medlemsskap. Det är fantastiskt vad medborgare kan skapa tillsammans. Om du tycker att det finns något som kan utvecklas så är du varmt välkommen att engagera dig i driften av vår förening.
 
===Två typer av medlemskap===
 
====Grundmedlem====
Som medlem i föreningen så är du välkommen på kurser och workhops som vi arrangerar, samt årsmötet. Vill du utföra självständigt arbete i lokalen så ska du bli labbmedlem.
 
====Labbmedlem====
För labbmedlemmar så är lokalen öppen dygnet runt, året runt, men för att komma in första gången så måste du kvittera ut en nyckel. Nyckelutlämningar äger rum ungefär varannan vecka, och datum hittar du i vårt [[https://makerspace.se/kalendarium kalendarium]. För att kvittera ut en nyckel måste du skriva under ett avtal där du ålägger dig att följa våra [https://wiki.makerspace.se/Lokalregler lokalregler], samt visa ID.
 
===Jag vill gå kurs! När är det kurs?===
All verksamhet bedrivs av volontärer, som du och jag. Vi hjälps åt att lära varandra maskinerna så att alla kan utföra självständigt arbete. Man delar vad man kan, och ber om hjälp om man kör fast. Några saker måste man gå kurs för att kunna använda: svets, biolabb, laserskäraren och resin- printern. Kurser annonseras på medlemssidan på i Facebook -gruppen och läggs in i kalendern. Det finns ingen kö, först till kvarn gäller.
===Jag är jätteduktig på en sak. Får jag hålla kurs i saken?===
===Är det sant att jag får ha min alldeles egen låda här?===
Yes! Köp din egen förvaringsbox med måtten 50x39x26 cm (32L). Märk den med ditt namn och medlemsnummer och ställ den på en en fri plats på hyllplanen i korridoren. Lådan finns ex vis på [https://www.clasohlson.com/se/F%C3%B6rvaringsl%C3%A5da-SmartStore-Home/34-1552-31 Lådan finns ex vis på Clas Ohlson].
===Jag bygger något större än labblådan, var ska jag förvara det?===
I mån av plats så kan du lägga ditt projekt i hall-hyllorna i max 3 månader. Ditt projekt ska vara märkt med datum, medlemsnummer och namn, annars försvinner det. Vi har plats för köpta skivor av plywood, akryl och liknande mittemot laserskäraren i workshop-rummet.
===Jag lämnade mitt projekt på ett bord över natten och sen var det borta! Vafalls –===
Du måste städa efter dig. Vi har en städare som vi betalar en ansenlig summa för att våttorka golv och bord varje vecka. Men han rör inte bord med saker på, och städar inte golv där det står saker. Det är jätteviktigt att du städar undan efter dig, så att vi kan ha en gemensam, ren lokal. Har du råkat lämna saker på ett bord så kan det ha slängts eller flyttats till en Lost&Found-låda. Medlemmar hjälps åt att tömma soporna. Fråga en medlem om du inte vet hur man gör, eller [[Städrutiner|kolla in städrutinerna]].
===Ok. Var får jag reda på mer?===
#[http://fb.com/groups/makerspace.se/ Vår Facebook-grupp för medlemmar] är väldigt aktiv]. Där ställer man frågor, hittar hjälp och får info om kurser.
#Biolabbet har sin egen [http://fb.com/groups/1540165512945860/ Facebook-grupp].
#I [https://www.makerspace.se/kalendarium Kalendariet] ser du events och nyckelutlämningar.
#[https://www.makerspace.se/ Hemsidan] innehåller länkar, blogg och info.
#Den här wikin innehåller [[Makerspace FAQ|allmäna frågor & svar]], en [[Maskiner och inventarier|lista över inventarier]] samt hjälp och info per maskin (exempelvis vilka parametrar du behöver per material i laserskäraren).
#Köp saker i vår [https://medlem.makerspace.se/shop/ Köp saker i vår webbshop] (ladda på medlemskap, köp material, betala laser-tid et.c., osv)
#[https://boka.se/laser Boka laserskäraren]
#Slack med flera kanaler, inkl Events, Trärummet och vissa maskiner. [[Slack|Instruktioner för hur du kommer igång med Makerspace Slack]]#Publik [http://fb.com/Stockholm.Makerspace Facebook-sidan] (används inte så mycket).
185
redigeringar

Navigeringsmeny