Medlemsförvaring

Från Stockholm Makerspace Wiki

Här är regler för och information om hur det fungerar med medlemmars förvaring i lokalen.

Projekt och material som inte är korrekt uppmärkta, står i vägen eller på annat sätt inte följer reglerna kommer obönhörligen att kastas.

Labblåda

Alla medlemmar med aktivt labbmedlemskap får ställa en så kallad "labblåda" i hyllorna i korridoren. Det är inte tillåtet att ha mer än en låda på höjden på översta hyllan i korridoren. Inget material får lagras ovanpå lådor på översta hyllan.

Det är en plastlåda av modell SmartStore Classic 31 eller SmartStore Home 31. Du köper den själv och de säljs på bland annat Clas Ohlson och Jysk. Observera att det är just dessa modeller som gäller. Det är mycket enklare att packa effektivt om allas lådor har samma storlek. Märk labblådan med rätt etikett som skrivs ut via Memberbooth.

Om du vill kan du också komplettera etiketten ifrån Memberbooth med en egen skylt med mer info om dig själv, se tex Labblåda skylt / Lab box label.

Om du låter den stå kvar mer än 45 dagar efter det att ditt labbmedlemskap förfallit så tillfaller lådan och dess innehåll föreningen.

Temporär lagring och större projekt

Vill du förvara ett projekt som inte får plats i din labblåda, se då till att;

  • ... lägga det i en påse, tejpa ihop eller på annat sätt se till att alla lösa delar sitter ihop.
  • ... märka upp påsen/paketet med en etikett för tillfällig projektförvaring utskriven i Memberbooth.
  • ... placera projektet i en hylla avsedd för förvaring av medlemmars lådor/projekt. Dessa är märkta “Medlemsförvaring”.

I undantagsfall går det ofta bra att under en kortare tid (enstaka dagar eller liknande) ställa större projekt i respektive rum, förutsatt att det går att förvara det så att det inte står i vägen för andra medlemmar som vill använda verkstäderna. Observera att projektet fortfarande behöver märkas upp och packas ihop enl. ovan.

  • ... inte förvara projektet längre än 45 dagar efter det att ditt labbmedlemskap förfallit.
  • ... inte förvara projektet längre än 60 dagar utan att uppdatera ettiketten.

Du kan skriva ut etiketter för medlemsförvaring vid Memberbooth.

Bra och dåligt exempel på tillfällig projektförvaring
Bra och dåligt exempel på tillfällig projektförvaring


Batterier och kemikalier

Kemikalier, sprayburkar och annat brandfarligt ska förvaras i kemskåpen som finns utanför blästerrummet. Printa ut en etikett för dina saker i memberbooth. Saker utan lappar eller med utgånget datum i kemskåpen är fritt att använda.

Det är inte tillåtet att förvara litiumbatterier, lithium celler eller liknande i lokalen eftersom vi inte har korrekt brandsäker förvaring för det.