Huvudsida-ny

Från Stockholm Makerspace Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Vad är Stockholm Makerspace?

Entre.jpg

Stockholm Makerspace är en ideell förening som driver ett Makerspace, en slags medlemsbaserad hobbyverkstad med en ovanligt bred verksamhet. Vi erbjuder en 300m² stor lokal, en Maskinpark som består av allt från 3D-Skrivare och Laserskärare till Symaskiner och Svetsar, och en fantastisk gemenskap!

I föreningens regi arrangeras det även en del kurser och workshops, i bland är de i handhavande av maskiner, men även andra maker-relaterade ämnen kommer upp frekvent.

Vi startade 2012, och sedan 2015 så huserar vi på Drottning Kristinas Väg 53, i källaren under THINGS.

Vill du bli medlem och skapa i lokalen? Läs om medlemskap (på svenska) på hemsidan.

Har du frågor, börja med att läsa vår Makerspace FAQ sida.


English

Interested in becoming a member in our Makerspace?

Read about membership (in English) on our website

Vad finns i lokalen?

Huvudkällan för information om maskiner etc är vår samlingssida:

Maskiner och inventarier

Vår lokal är uppdelad i ett antal olika rum. En del av dessa rum har egna sidor på wikin som beskriver mer utförligt vad som finns i det rummet, t.ex:

Det finns även en del material att köpa i lokalen, bland annat Plywood, MDF, Transferfolie och andra Förbrukningsmaterial

Dessa betalar man för i vår Webshop

Hitta till lokalen

Vår lokal ligger på Drottning Kristinas Väg 53, i närheten av KTH Campus, i källarvåningen under THINGS Stockholm.

Karta på Google Maps

Maskiner

Kommunikationssätt

I Stockholm Makerspace så använder vi huvudsakligen två kommunikationsmedier, Facebook och Slack.

Facebook hittar du vår sida och vår grupp. Vi ser gärna att du både gillar sidan och går med i gruppen!

Sidan är vår kommunikationsväg utåt och används för att visa upp vad vi gör på spacet för att fånga/skapa intresse från intresserad allmänhet.

Gruppen är i första hand en kanal för kommunikation inom föreningen, och här hittar du tex information om vad som händer i föreningen, vilka kurser och workshops som är på gång mm.

Vår Slack är avsedd för mer direkt kommunikation inom föreningen, här organiseras tex rum- och projektspecifika kanaler. I Slack kan realtidsdiskussioner faciliteras på ett lämpligare sätt än i facebookgruppen som har över 2000 medlemmar, samtidigt som det är mer sökbart.

Du får en invite till att gå med i vår Slack genom att fylla i dina uppgifter här: https://launchpass.com/stockholmmakerspace

För dig som absolut inte vill gå med i Facebook så försöker vi se till att kurser och andra aktiviteter läggs upp i vårt kalendarium, men vi rekommenderar starkt att du följer facebook-gruppen.